25 de novembre 2015

'Mini faldilles' & 'Cropped top'


Hola!
Avui us porto una nova tendència. Aquesta vegada us parlaré de les “mini faldilles” i les samarretes curtes, que ara se’ls anomena "cropped tops".
Començo per les "mini faldilles".
Es porten des de fa molt de temps, sempre em podem trobar alguna en qualsevol botiga i de diferents colors, la veritat és que hi ha una varietat molt gran de colors, mides i models. Es una faldilla que cau uns 20 centímetres aproximadament més amunt del genoll. No s’acostuma a portar per ocasions molt formals o de treball.
Va ser creada per la dissenyadora britànica Mary Quant. Ella va tenir com a inspiració el cotxe Mini al 1965. Tot i que al inici de que aquesta peça de roba es poses a la venta, no va tenir gaire èxit ja que semblava provocadora, però no va tardar gaire en posar-se de moda i ser una gran tendència. És va fer famosa gràcies a la revista Vogue, als anys 60. Però  la pròpia Mary Quant va explicar que ella no havia inventat res, ja que la "mini faldilla" ja estava creada per les noies normals i corrents. Les quals a principis dels anys 70 van començar a utilitzar-la pels carrers de Paris i Londres.
Aquí us deixo unes imatges que us ensenyan com són i com eren les "mini faldilles" als anys 70 i al 2015.



 Els 'cropped tops' avui en dia es porten molt. Per molt que a les passarel·les ens els ensenyin cada dos per tres, hi ha tendències que tarden més a obrir-se el seu camí fora de les passarel·les. Després de molt de temps posant els “cropped tops” com a tendència d’estiu, aquests últims anys també els hem pogut veure a l’hivern. Quan als anys 60 es van començar a retallar més les samarretes es van allargar les faldilles. Les samarretes acabaven just per sota del melic o bé es feien nusos, per donar protagonisme a la cintura. Per causa de la intervenció de les “mini faldilles” a l’any 64 va fer que tothom es fixes en les cames i va deixar d’evolucionar aquesta tendència que avui en dia es porta tant.
Però si hi va haver una època apoteòsica per al “crop top”, en qualsevol forma i estil, van ser els anys que van transcórrer entre mitjans dels vuitanta i mitjans dels noranta. La primera a ensenyar melic va ser, Madonna.
El “crop top” el poden utilitzar moltes noies amb diferents cossos. La part positiva d’aquesta peça es que hi ha una gran varietat de models i poden posar-s’ho moltes més noies.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada